Идея за маникюр: Monday Blues

| If each day is a gift, I'd like to know where to return Mondays!
                                                                  ― John Wagner

 Тъй като не искам маникюрите да са преобладаващ елемент в блога и предпочитам той да бъде разностранен, както са и интересите ми - реших постовете с идеи вече да бъдат през седмица. 
Затова миналия понеделник не публикувах нищо, но пък днес съм ви подготвила ето това:




В интернет все по-често попадам на маникюри с перманентен маркер, но никога не бях сядала да изпробвам идеята. Може би, защото всички бяха направени с популярните в Щатите Sharpie-та, а аз имам някакви други марки, но този уикенд, докато обмислях какво интересно да измисля за днешния пост ми хрумна да изпробвам тази идея.

Първо, разбира се, реших да тествам само на един нокът, за да видя дали ще пише маркера, дали ще се задържи и ще мога ли да го махна с лакочистител.
Оказа се, че всичко е изключително лесно. Изчистването е абсолютно безпроблемно, разбира се използвайте лак за основа под маркера, тъй като не мога да гарантирам дали иначе няма да боядисате ноктите си. Също е много важно този лак-основа да е абсолютно сух преди да творите върху него. Ясно е, че в противен случай ще се повреди писеца.
Единствения проблем се появи при нанасянето на топ лак. При теста нямаше никакво зацапване, но при самия маникюр, може би заради по-голямото количество мастило, на места се появиха леки черти.

Толкова с предисловието, преминавам към лаковете, които използвах:
Impala Nano Ceramic Top Coat, Bourjois So Laque Adora Bleu, Golden Rose Fantastic Color 183, Flormar 300 и база S-he (калциевия гел на Perfect, който обикновено използвам, вече е за боклука, и сега доизхабявам тази база).




Започнах с база S-he и два пласта бял Flormar.
С двата сини нюанса направих различни геометрични форми на всеки нокът. След като всичко изсъхна добре - с черен перманентен маркер очертах фигурите, нарисувах точки, чертички и каквото друго успях да се сетя. 
Накрая нанесох топ лак, като както написах в началото - успях да зацапам някои от линиите, така че може би трябваше да изчакам допълнително.




Получи се доста ефектен резултат, според мен, надявам се и на вас да ви е харесал.
Позитивен понеделник и приятна седмица!

Comments

  1. Прекрасен!!! <3 Много мой стил. Ще го пробвам, само да си пооправя ноктите. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти!! Надявам се да се получи и да споделиш снимки :)

      Delete

Post a Comment